søndag den 5. august 2012

Ømt men uhyre effektiv

ÜLA Rain Wrap

Et meget specialiseret stykke grej, som man ikke ser mange af i de Nordiske lande. Det er egentligt lidt ærgerligt, men hvis man går op i sit visuelle ydre, så forstår jeg det måske nok. Det gør jeg ikke, som billede tydeligt viser, skal lige indskydes, at i billede situationen bruger jeg skørtet som beskyttelse mod regnvåde buske og træer, uden skaljakke,  fordi ruten, mere eller mindre, var bushwhacking fra tid til anden. Skørtet blev også brugt i regnvejr, men det har jeg af gode grunde ikke noget billede af, da mit kamera ikke er vandtæt.

ÜLA Rain Wrap hedder den lille sag, på dansk ville vi nok sige regn skørt. Hvorfor udsætte sig selv for latterliggørelse af sine med vandrere? Det er der faktisk forbavsende mange grunde til.

  1. Nem regn og vind beskyttelse
  2. Billigere end skalbukser
  3. Langt mere åndebart end enhver skalbuks
  4. Dækker de "vitale" dele man ikke ønsker skal blive våde
  5. Vejer og fylder ikke meget i forhold til en skalbuks
  6. Super nem at tage af og på
  7. Ingen typiske svage punkter som lynlåse eller andet
  8. Kan tages på uden den sædvanlige sko/støvle dans
  9. Kan også bruges som underlag under en tarp eller andet shelter
  10. Er den perfekte samtale åbner når man møder fremmede mennesker
  11. Dine med mennesker er oftere i godt humør, specielt i regnvejr, for intet kan være værre end at bære en kjole
  12. Kan dække af når du skifter underbukser eller vasker tøj
Kan du finde på flere?

Hilsen

Niels

5 kommentarer:

  1. Det er da en rigtig fin idé. En fiks ting... Et "ømt" syn på vore kanter måske, men det burde helt klart tjene de formål du beskriver og så kan synet være ligegyldigt.
    Den er hermed røget en på tavlen.

    SvarSlet
  2. Du skriver netop at du på billedet har benyttet skørtet til beskyttelse mod regnvåde buske og træer. Regnbukser har jo den store fordel, at de kan beskytte mod vådt græs og krat, så underdelen af dine bukser ikke bliver våde. Så kan man selvfølgelig kombinere skørtet med høje gamacher, men så er man vel lige vidt....

    SvarSlet
  3. En af mine præmisser er, at mine sko med næsten hundrede procent sikkerhed bliver våde på et eller andet tidspunkt, derfor bekymrer det mig ikke så meget, jeg ikke er beskyttet på underbenene. Samt det faktum at mine bukser er hurtigt tørrende specielt i vind.

    Jeg kan dog sagtens se scenarier hvor beskyttelse af underben, som skørtet ikke yder, kunne komme på tale og være vigtigt.

    For mig er den uhyre funktionel under de fleste forhold, men der vil være situationer og ture, hvor mine skalbukser kommer med i stedet.

    Hilsen

    Niels

    SvarSlet
  4. Hej Niels!
    Kan du skriver något om hur det är att springa / löpa i Rain Wrapen? Ska ut på långtur springades i fjällvärlden och jagar gram. Undrar om man kan ta riktigt långa steg som vid löpning eller om man fastnar i steget och riskera snubbla.
    Tack!
    Martin

    SvarSlet
    Svar
    1. Sorry, ser først din kommentar nu. Jeg har kun vandret i den ikke løbet. Du har en god bevægelsesfrihed i den, så du skal nok prøve det af selv :-)

      Slet